Hotell- och restaurang- samt cateringbranschen      
 
 
Grundexamen inom Cateringbranschen - Kock i storhushåll
 
Det behövs utbildad arbetskraft i många storkök på skolor, sjukhus och olika arbetsplatsmatsalar. Utbildningen är inriktad på att ta hand om anskaffning av livsmedel och halvfabrikat, planering av måltider, beredning av mat och dukning. Det är också viktigt med ett ekonomiskt tänkesätt. Kundbetjäning och ansvarstagande är viktiga bitar i utbildningen. En del av studierna utförs på en arbetsplats (inlärning i arbete).
 
 
Grundexamen inom Hotell- och Restaurangbranschen - Restaurangkock
 
En restaurangkock har färdigheter att ta hand om matproduktionen i olika typer av restauranger. Utbildningen förutsätter gott smaksinne, intresse för matlagning, servering och dukning. Det är också viktigt med ett ekonomiskt tänkesätt. Kundbetjäning och ansvarstagande är viktiga bitar i utbildningen. En del av studierna utförs på en arbetsplats (inlärning i arbete).
 
 
Mera information om hotell- och restaurang- samt cateringbranschen
 
Utbytesverksamhet med Rinmangymnasiet, Eskilstuna